Care Este Cea Mai Buna Folie de Protectie pentru Telefon?

 

Aceasta este una dintre intrebarile zilnice pe care le aud din partea clientilor. Dupa 22 de ani de experienta in acest domeniu, am testat si montat toate tipurile de folii aparute de-a lungul anilor. In acest articol, voi explica diferitele tipuri de folii de protectie si voi oferi recomandari pentru a va ajuta sa alegeti cea mai buna optiune pentru telefonul vostru.

Istoria Foliilor de Protectie

Foliile de protectie pentru ecrane, cunoscute si sub numele de "screen protectors", au aparut in anii 2000, odata cu cresterea popularitatii telefoanelor mobile cu ecrane tactile. Dezvoltate initial pentru a proteja ecranele sensibile de zgarieturi si alte deteriorari mecanice, aceste folii au evoluat semnificativ.

Prima Folie de Protectie din Sticla Temperata


A aparut in jurul anului 2010, ca raspuns la cererea crescuta pentru o protectie mai robusta si durabila pentru ecranele telefoanelor, in special odata cu cresterea dimensiunilor si complexitatii ecranelor tactile. Sticla temperata este mult mai durabila si rezistenta la zgarieturi si impacturi comparativ cu foliile de plastic traditionale, oferind o protectie suplimentara si pastrand claritatea si sensibilitatea ecranului tactil.

Ce Inseamna Termenul "9H"?

Termenul "9H" se refera la un grad de duritate pe scara de duritate a creionului. Aceasta masoara rezistenta materialelor la zgarieturi, unde "H" reprezinta duritatea creionului. Duritatea 9H indica faptul ca folia de protectie este extrem de rezistenta la zgarieturi si deteriorari, fiind unul dintre cele mai inalte niveluri de protectie disponibile. Un creion 9H este atat de dur incat, in mod normal, nu va lasa urme sau zgarieturi pe o suprafata protejata cu o folie de protectie clasificata ca avand duritatea 9H.

Tipuri de Folii de Protectie: Pro si Contra


Folia de Sticla: Pro si Contra

Pro:

- Claritate superioara si afisaj clar.

- Material similar cu display-ul telefonului.

- Rezistenta ridicata la zgarieturi.

Contra:

- Fragila, se poate sparge la impact.

- Amprentele sunt mai vizibile.

- Poate avea dificultati la citirea amprentelor.

O folie de sticla foarte buna, printre cele mai bune pe care o recomand, este Folia Sticla X-One Sapphire.

Folia de Silicon: Pro si Contra

Pro:

- Durabilitate mai mare decat sticla.

- Capacitate de regenerare dupa zgarieturi.

- Aderenta mai buna pe marginile curbate.

Contra:

- Se ingalbeneste in timp.

- Atragerea de scame pe margini.

Recomandari Finale

Alegerea foliei depinde de nevoile si preferintele fiecarei persoane. Este important sa consideram tipul telefonului, husa utilizata si conditiile in care telefonul este folosit pentru a alege cea mai potrivita protectie. 

Tipul Telefonului

- Display curbat: Recomand silicon prietenos cu husa si marginile acoperite de husa.

- Display drept: Recomand sticla si margini acoperite de husa groasa.

Ce folosesc eu? Folosesc husa armor Uag si folia de silicon pentru a oferi o protectie optima.

Povestea


Bun venit, cititori dornici de amuzament si putina comedie din culisele lumii tehnologice! Astazi, va povestesc o intamplare savuroasa din trecutul nostru la "Greenboxgsm", in care eu, vanzatorul amuzant si plin de sotii, am avut ocazia sa pun in scena un mic "experiment" cu o prietena draga.

Era o zi obisnuita in magazin, iar prietena mea, care abia reusise sa stranga bani pentru o luna si castiga cam cat jumatate de iPhone 5 atunci aparut, a venit sa-mi faca o vizita la locul de munca.

Si cum eu nu ma plictiseam niciodata sa experimentez cu ultimele accesorii aparute pe piata, m-am gandit sa testez una dintre cele mai noi inovatii: folia de sticla.

Cu obiceiul meu de a face glume si de a testa limitele, am decis sa montez folia pe un "dummy" de iPhone, facandu-l sa arate ca un adevarat obiect de dorinta tehnologica.

Si asa a inceput spectacolul! Cu telefonul in mana, am inceput sa-i prezint calitatile minunate ale foliei de sticla. Prietena mea, impresionata si dorindu-si sa vada noul model de iPhone lansat, a inceput sa ma roage sa ii arat telefonul. Intr-un moment de "genialitate" (sau nebunie), i-am intins cu grija telefonul sa-l admire.

Si apoi, intr-un gest de "tehnologie reala vs. inovatie in comedie", am lasat telefonul sa-i scape din mana.

A cazut pe podea cu un sunet caracteristic, iar reactia prietenei a fost demna de cel mai bun film de comedie. A inceput sa se inverzeasca la fata si sa declare cu manie ca nu a atins niciodata telefonul, ca nu este vina ei.

Eu, pentru a nu izbucni in ras, ii explicam cu seriozitatea unui specialist in accidente de tehnologie cat de scump si fragil este acest model si cum poate evita astfel de situatii in viitor.

Am lasat-o sa ramana cateva minute in soc, apoi am ridicat telefonul de jos si am inceput sa radem impreuna de intreaga farsa.

Si acum, mai savuram din cand in cand momentul acela amuzant, iar telefonul acela fictiv a devenit o legenda in istoria noastra de la magazin.